Indul a Női Kör kurzus!



Egy új Hívogató programsorozatot indítunk Női Kör néven, melynek központi eleme a nőiességünk gyógyítása. Négy női minőségünk (a Leány, a Szerető, az Anya és a Bölcs Asszony) elfogadása és egyensúlyba hozása által támogatjuk a családi harmónia megerősítését, a babavárás testi és lelki felkészülését, a baba tervezésének és családba való megérkezésének boldog és tudatos megélését. Ezzel a programsorozattal egy olyan utazásra/emlékezésre hívunk téged, melyben a helyükre kerülnek és gyógyulnak ezek a minőségek, hogy nőként még teljesebbé és egésszé válj.

Ide hívunk! Várunk sok szeretettel! 

2011. április 8-án indul a Hívogató – Női Kör kurzus. A kurzus 4 alkalma során egy-egy női minőség kerül feldolgozásra.

A kurzus időpontjai:

  • 2011. április 8. Péntek 18:00-20:00, Téma: A Leány
  • 2011. április 15. Péntek 18:00-20:00, Téma: A Szerető
  • 2011. május 6. Péntek 18:00-20:00, Téma: Az Anya
  • 2011. május 20. Péntek 18:00-20:00, Téma: A Bölcs Asszony

A kurzuson való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Regisztrálni a következő elérhetőségeinken lehet: E-mail: info@gyereket-akarok.hu, Telefon: 06-30-626-2802, Szabó Lujza

Kurzust tartja: Mudra Zita (Bemutatkozás), Maximális létszám: 12 fő, Részvételi díj: 1.500 Ft/alkalom (2 óra)

Helyszín: Almafa Gyerekház, 2013 Pomáz, Mártírok útja 1-3., Elérhetőség és térkép

Hívogató – Női Kör kurzus ismertetése

A matriarchális, földművelő társadalmakban a nők biztosították a túlélés alapfeltételeit, így a társadalmilag fontos pozíciókat is ők látták el. Az ősi, nőközpontú társadalmakban különleges tisztelet övezte a nőket és anyákat: az őskori és ókori népek Istennőket tiszteltek, és a Földanya kultuszában éltek.

Ahogy ez a kultúra elveszett, mi nők úgy kezdtük elfelejteni, hogy milyen is a mi valódi énünk. Kik vagyunk és mik a feladataink, hogyan éljük meg jól a nőiségünk. Mit jelent bennünk a Leány, a Szerető, az Anya és a Bölcs Asszony (Banya) minőség, archetípus.

Akkor tudunk újra egyensúlyban élni önmagunkkal és a környezetünkkel, ha mind a négy minőség gyógyult és egészséges bennünk. Ha valóban elfogadjuk és szeretjük magunkat, valamint visszaszerezzük azt a női erőt, amit ez az eltűnt kultúra adott nekünk. Mert sejtjeink emlékeznek ezekre az időkre, ezért ha bármelyik is sérült bennünk, az kihat mind fizikai mind lelki szinten az életünkre.

Ezzel a programsorozattal egy olyan utazásra/emlékezésre hívunk téged, melyben a helyükre kerülnek és gyógyulnak ezek a minőségek, hogy nőként még teljesebbé és egésszé válj. Egyesítve a négy minőséget, megünnepeljük magunkat, hogy végigjártuk az utat nőként a kiteljesedéshez. A programok során, táncot, meditációt és páros gyakorlatokat, valamint deekshát (egységáldás) használunk a gyógyításhoz.

A Leány

Nőként az első fontos állomás számunkra az, amikor kislányból nővé érünk. A nővé érés, az első menstruációs vérzéssel kezdődik. A kicsi leány, aki örömmel sétál át a nővé érés kapuján és boldogan éli meg első menstruációs vérzése napját, így teszi meg az első lépéseket és válik a „kis esetlen leánykából”, gyönyörű kecses nővé.

Nagyon fontos, hogy erre az alkalomra a kislányokat felkészítsék, a család női tagjai. Őseink nővé avató szertartásokkal ünnepelték meg ezt a napot. Ha már itt bármilyen félelmet, vagy undort, szégyent ültetnek a kislányban, akkor menstruációs problémák, fájdalmak és olyan blokkok keletkezhetnek, amitől nem tudja elfogadni saját nőiségét, nővé érését. A testének változásait.

A program első részében feltárjuk és gyógyítjuk a belső gyermekünket, majd egy menstruációs beavatás keretében megünnepeljük első holdvérünk eljövetelét. Tánccal, valamint a négy elem, mint a levegő, víz, tűz és a föld áldásával nővé szenteljük magunkat, üdvözölve egymást egy szent női körben. Nővérekké válva, egymást támogatjuk, ahogy annak idején is az erőnk az összefogásban teljesedett ki.

A Szerető

A szexuálisan érett nő, aki szereti, elfogadja és ismeri a testét. Meglátja önnön szépségét, mely belülről fakad, és kifelé sugárzik. Aki képes élvezettel átadni magát a szexualitás gyönyöreinek és megélni azt. 

Ha kislányként azt a mintát hozzuk otthonról, hogy a testünket, annak változásait szégyellni kell, vagy félni kell a szexuális együttléttől, attól, hogy az aktus gyermekáldással végződhet, akkor a testtudat képünk is torzzá válhat. Nem tudjuk szeretni és szépnek látni magunkat kívül, így belül sem. Szexuális blokkok keletkeznek.

Ezen az estén felfedezve magunkban a csábító, gyönyörű és szexi nőt, gyógyítjuk a testképünket. Tesszük mindezt tánccal, páros gyakorlatokkal, beszélgetésekkel és meditációval. Felfedezzük magunkban és gyógyítjuk a szexuálisan kiteljesedett nőt, aki képes teljesen átadni magát a szeretkezés örömének, és a férfi felé ki tudja mutatni, kommunikálni vágyait.

Az Anya

Ő a teljességet árasztó nő. Az anyaság „misztérium”. Az anya, aki emlékszik arra, hogy milyen természetes, harmonikus körülmények között, ahogy neki kényelmes úgy, a világra hozni gyermekét. Békés, nyugodt és tisztában van vele, hogy mindent mit megálmodott képes valóra váltani.

Amennyiben családunk nőtagjai nehézségként élték meg az anyaságot és ezt adták tovább, úgy ez a blokk nehézséget jelenthet a saját anyaságunk kiteljesítésében. Akadályozhatják a termékenységet, a fogantatást, a felszabadult kapcsolatot a babával az anyaság alatt és szülésnél.

Ezen az estén, először feltárjuk és gyógyítjuk saját édesanyánkkal való kapcsolatunkat, és a női águnkat, valamint félelmeinket az anyává válástól, a szüléstől. Segítjük és támogatjuk egymást abban, hogy mindazt, ami ösztönösen ott van bennünk anyaként, a felszínre hozzuk. Hogy megtaláljuk saját tápláló, gondoskodó szeretői anyai minőségünket. Megtanuljuk, hogy mindezt „lazán” tudjuk működtetni, visszanyúlva saját belső anyai forrásunkhoz.

A Bölcs Asszony (Banya)

A bölcs asszony, aki tiszteletre és figyelemre méltó. A szavára és történeteire odafigyelnek és hallgatnak az ifjak. Aki példát mutat azzal, hogy megöregedni méltósággal is lehet. Megmutatja, hogy a halál az élet része és képes szembe nézni az elmúlással/halállal.

Ha a családban nem tisztelték az időseket és nem tudtak a halállal mit kezdeni, félelmek és blokkok keletkezhetnek a megöregedéssel és az elmúlással kapcsolatosan.

Az est folyamán előhívjuk saját Bölcs Asszonyunkat, a bennünk élő Banyát, segítséget kérve tőle, hogy minden félelmünk, blokkunk gyógyuljon. Felszínre hozzuk magunkból azt az ősi női minőséget, aki a vének tanácsának tagjaként segítette és támogatta a közösség életét. Hogy a mostani életedben mindig képes legyél ennek a bölcs asszonynak a vezetése alatt cselekedni és ne máshoz kelljen fordulnod. Továbbá visszaállítjuk magunkban az idős nők iránti tiszteletet.

Így egyesítve a négy minőséget, megünnepeljük magunkat, hogy végigjártuk az utat nőként a kiteljesedéshez.

Ajánlott irodalom: Anita Diamant: A vörös sátor című könyve, ahol csodálatos nővé avató szertartás leírásával találkozunk többek között.

Hívogató eseményekkel kapcsolatos cikkeinket, híreinket itt találod: »Hívogató

Vélemény, hozzászólás?