Holisztikus nőgyógyászati szűrővizsgálat

Már maga a fogalom is meghökkentett, amikor először találkoztam vele. Tudtam persze mit jelentenek a szavak külön-külön, de így együtt… Naná, hogy felkeltette az érdeklődésemet!

Mit is jelent a holisztikus gyógyítás?
„Az alternatív gyógyítási irányzatok divatos kifejezése. A holisztikus gyógyítás során az orvos arra törekszik, hogy a beteget ne csak a tünetei vagy a szervei állapota alapján gyógyítsa, hanem a páciens általános fizikai és pszichés állapotát, környezetét, az orvossal való együttműködésének problémáit is fel kívánja tárni.”

Ehhez hűen a holisztikus szemléletű nőgyógyász szakorvos a megszokott vizsgálati protokollhoz olyan kiegészítő diagnosztikai módszereket és hozzáállást kínál, amellyel a tünetegyüttes hátterében álló összefüggésekre is fény derül, a terápia során pedig előtérbe helyezi a természetes gyógymódok és szerek alkalmazását szemben a (szintetikus) gyógyszeres kezeléssel, az invazív orvosi beavatkozás helyett a természettel összhangban a szervezet öngyógyító képességének gyengéd támogatását.

A komplex szűrővizsgálat tartalma

  • – Somatoinfra vizsgálat

Hőtérképes állapotfelmérésnek is szokták nevezni, amely a teljes test állapotáról képet ad , de jelen esetben a pajzsmirigy, a mell hormonális eltéréseiről, valamint a kismedencei állapotokról nyújt információkat. Ezzel kimutatható pl. az endometriózis.

  • – Műszeres hormonszint ellenőrzés

A vizsgálat ElektroSomatoGráffal (ESG) történik, amely vérvétel nélkül képes feltárni a háttérben zajló anyagcsere elváltozásokat és hormon eltéréseket (ösztrogén, progeszteron, prolaktin, pajzsmirigy, mellékvese), melyek helyes korrigálása szintén szükséges lehet az oki kezelés szempontjából.

  • – Ultrahangos nőgyógyászati kismedencei vizsgálat (hüvelyen keresztül)

A méh és petefészek elváltozásainak (ciszta, mióma), a méhnyálkahártya állapotának és vastagságának vizsgálata.

  • – Rákszűrés kenetvétellel (citológia)
  • – Nőgyógyászat manuális vizsgálat

Az eredmények kiértékelése
Az eredmények kiértékelése a dr. Lee-féle hormonszemlélet és holisztikus szemlélet alapján történik.

Az információk birtokában gyorsan rászántam magam az egyébként is régóta tervezett vizsgálatra.
Az első vizsgálatot meghatározott ciklusnapokon, a következő menstruáció első napjától visszaszámított 5-7 napon célszerű elvégezni.

Tüneteim

  • – fáradékonyság, fejfájás (migrén),
  • – erős PMS (premenstruációs szindróma tünetegyüttes – mellfeszülés, alhasi fájdalmak, stb.)
  • – lerövidült ciklus (30 napról 24-25 napra)
  • – korábbi problémák (gyakori vetélések).

Diagnózis
Ösztrogén dominancia (túlsúly), amely az egyes szervek és rendszerek működésének együttes kölcsönhatása következtében az alábbi rendellenességeket okozta szervezetemben:

  • – mérsékelt inzulin rezisztencia
  • – pajzsmirigygyulladás
  • – néhány kicsi endometriózis telep a kismedencében
  • – mióma (7-12 mm – orvosi beavatkozást jelenleg nem igénylő)
  • – mérsékelten magas prolaktin szint és alacsony progeszteron szint

Javaslatok, terápia
Az inzulin rezisztencia gyógyszeresen kezelhető, ám ennek feltétele az ezt alátámasztó laboreredmény.
Pajzsmirigygyulladás – bioptron lámpa, D3 krém (naponta kétszer) 3-4 hónapon keresztül, Pajzskomplex vitamin
Hormonkezelés – természetes (növényi) progeszteron (Women’s cream) és barátcserje kapszula (400mg) meghatározott dózisban 1 éven keresztül,
Egyéb:

  • – geopatikus sugárzások, vízér felmérése az otthonomban
  • – AMH – Anti-Mullerian Hormon

A vizsgálat egyszerű, ám kellemes körülmények között zajlott. Én, aki számtalan szakorvos rendelését megjártam, sok hagyományos és alternatív orvoslást kipróbáltam, azzal az érzéssel léptem ki az ajtón, hogy végre értem mi történik a szervezetemben, végre „hivatalosan” is megerősítést kaptam a sejtéseimre, végre jó kezekben vagyok.
Azóta közel két hónap telt el és a ciklusom a vitaminok és természetes progeszteron hatására visszaállt a „normális” szintre. Az eredmény arra inspirált, hogy utánanézzek néhány dolognak és a későbbiek során átadjam a hasznosnak ítélt információkat.
KE

Ajánlott oldalak:
http://www.nogyogyaszat.5mp.eu
http://www.termeszetesprogeszteron.org/

Vélemény, hozzászólás?