2011/01/12

Szakértők

KE_photo1-aKozér Emőke, Life és Business coach

Telefon: 30/912-8566

E-mail: itfc@aramlasbanlenni.hu

Coach – Személyi edző a lelki egészségért

A személyi edzőről legtöbbünknek azok a fittness guruk jutnak eszünkbe. akik az egészséges életmód kialakításában, a kívánt testalkat, kondíció elérésében segítenek.

De kik azok a coachok?

Egyszerűen megfogalmazva lelkünk edzői, akik egy olyan tanulási folyamatban lehetnek kísérőink, amelynek során kreatív eszközökkel élhetetlenné vált életterünket újra élhetővé, izgalmassá tehetjük.

Amikor úgy érzed,minden összeesküdött ellened, fogalmad sincs merre indulj, döntésképtelen vagy, kapcsolataidban egyre több a konfliktus, kilátástalannak érzed a helyzeted, az a jó hírem, hogy az emberek többsége hasonló cipőben jár

Alvin Toffler szerint olyan korban élünk, amelyben az ipari társadalomban nevelkedett embernek egy egészen más életformát, készségeket, képességeket elváró információs társadalomban kell megállnia a helyét. Mindazok a viselkedésminták, stratégiák, amelyeket elsajátítottunk és korábban sikeresnek bizonyultak, már a jelenben sem működnek, a formálódó jövőben pedig teljesen használhatatlanná válnak. A sikeres viselkedési mintákat itt is most nekünk kell megalkotnunk.

Ebben segít a coach.

Elekes.Krisztina.Zolna_Elekes Zolna, Asztrológus (Szivárvány Asztrológia)

Telefon: 30/555-2051

E-mail: ekzolna@gmail.com

Transzcendetális asztrológiai képletfejtés
Gyermekeknek születési képletfejtés
Várandós és szülés felkészítés
Képletre hangolódás
Szivárvány gyógyítás

„A valódi szeretet: megismerés” (Müller Péter)

TE JÓ DÖNTÉSEKET SZOKTÁL HOZNI?
Tudod hova tartasz? Mi a feladatod?
Ismered az erős és gyenge pontjaidat, mit kell erősíteni és min lehet változtatni?
Ismered magadat? Jóban vagy magaddal és a világgal?

Ha a válasz mindenre igen, akkor egyrészt csodállak, másrészt nem Neked szól ez a levél.

Ha viszont azt érzed, hogy valami nem az igazi, de konkrétan nem tudod, megfogalmazni mi is az, akkor ez a levél mégis csak Neked szól.
S ha nem érted miért történik Veled az, ami, vagy meghoztál döntéseket, amit utólag megbántál, ez a levél akkor is Neked szól. Vagy egyszerűen nem szeretnéd megismételni a szüleid hibáit és életét.

De az is lehet, hogy „csak” kíváncsi vagy 🙂

20 évesen, mikor neki indultam az életnek, azt éreztem bármire képes vagyok. S ennek ellenére nem voltam boldog, nem értettem sem magamat, sem pedig a környezetemet. Arra gyorsan rájöttem, hogy a világot varázs ütésszerűen nem tudom megváltoztatni.
Első lépésként magamat kell, hogy megismerjem, hogy tudjam, bizonyos szituációkban hogyan viselkedem, milyen emberekkel találom meg a hangot, mi a célom és azt miként tudom megvalósítani. Az önismereti úton, s magam által a világ megváltoztatásában is a karmaasztrológia volt a fény az alagút végén.

A karmaasztrológia nem jóslás, hanem egy a valóságot leképező szimbólum rendszer, amely segít minket eligazodni az életben. Nincs kötelező karma, a döntés mindig a Tied, mit hogyan élsz meg. Minél jobban ismered magadat, annál felelősségteljesebb döntéseket tudsz hozni, s annál inkább „az történik”, amit szeretnél, annál boldogabban éled az életed.

Minden lélek különböző vállalásokkal érkezik, két dolog azonban mindenki számára feladat itt a Földön a szeretet és a tudatosodás. Az Univerzum tudatosságot kér tőlünk, s nem gyávaságot.
A gondolat, szó, cselekedet szent hármassága felelősséget ró ránk. Mindhárom teremtőerővel bír, s ezért minden pillanatban döntenünk kell, hogy mit gondolunk, mondunk és teszünk. A múlt tapasztalatai, érzései, cselekedetei nem vesznek el, lenyomatait és következményeit áthozzuk a mindenkori életünkbe.
A boldogságot könnyű elfogadni, nehézségek esetén azonban feltesszük a kérdést: miért pont én? Ezt érdemlem?
S kellő önsajnálat után, jön a következő kérdés: hogyan tovább? Min tudok változtatni?

„A valódi szeretet: megismerés. A valódi szeretetélmény éppen erre tanít, hogyha valakit mélyen átérzel, akkor érted is, s ha valakit lelke legmélyén megértesz, akkor már szereted is – mert igazán belebújni egy másik emberbe csakis szeretettel lehet.” Részlet Müller Péter: Szeretetkönyvéből
Nekem, mint karmaasztrológusnak az a feladatom, hogy segítsek megismerni, s ez által megszeretni a hozzám fordulóknak saját magukat. A szeretet által elfogadod magadat, s ekkor már felelősségteljes döntéseket tudsz hozni a sorsodat illetőleg. Az elemzés során feltárom a szülöttnek a lehetséges útvonalakat, lehetőségeket és segítek válaszokat találni a miértekre.

Az egész univerzum energia – nem mindegy, hogy mi milyen energiával működünk.
Minden ember életében vannak nehezebb és könnyebb időszakok, olyan helyzetek, amikor szükség van külső segítségre. Segítséget kérni és elfogadni nem szégyen és gyengeség. A karmaasztrológia mellett szivárványgyógyítással segítek a hozzám fordulóknak. A szivárvány energia segít, hogy elengedjük a már idejét múlt érzéseket, és beengedjünk új tapasztalatokat, történéseket és kapcsolatokat az életünkbe. Amíg tele vagyunk haraggal, gyűlölettel és félelemmel, nincs helye a szeretetnek, az örömnek és boldogságnak. Gondoljunk egy házra, amely tele van régi, haszontalan tárgyakkal. A házba akkor tudok új életet varázsolni, ha az idejét múlt lomtól megszabadulok. Mind a gyakorlati és mind a lelki lomtalanítás azonban fájdalmas helyzetek, amelyeket segítség nélkül nem tudunk minden esetben meglépni.

Azért születtünk, hogy boldogok legyünk.
Segítek Neked, hogy boldog légy 🙂

Horváth Évi, Kineziológus

Telefon: 30/949-5229

E-mail: horvevike@gmail.com

Gyermekeim érkezésével olyan átalakulás kezdődött el az életemben és a lelkemben, amiről nem is álmodtam, noha tudtam, hogy az Anyaság varázserő, ami láthatatlanul tanít és átformál, és vágytam is erre a mindent átható érzésre, változásra.

Úgy gondoltam, mindig tudom majd őket  jól szeretni, jól nevelni,  és mindent meg fogok tudni oldani, mégpedig a lehető legjobban, hogy a világ legboldogabb gyermekei lehessenek. Rengteget tanultam tőlük, talán a legtöbbet életemben.

13,5 évvel ezelőtt első gyermekem, Gergő hónapokon át szűnni nem akaró csúnya köhögős-náthás betegsége indított el azon az úton, ami a természetes gyógymódok, a szelíd és lelki alapokon nyugvó, érzelmekkel megerősített gyógyítás elkötelezett hívévé tett. Akkor még gondolkodás nélkül beadtam neki a második sorozat antibiotikumot is. A köhögés maradt, a hasa meg ment. Ekkor elszántan és kétségbeesve gondoltam, hogy ezt soha többé, itt valami mást kell tennem, nem kell több gyógyszer. Belevetettem magam a természetes gyógymódok szakirodalmába és felkutattam mindenféle módszert, gyógyteákat, borogatást, gyógyító ételeket, és minden szeretetemmel, energiámmal és figyelmemmel gyermekem gyógyulására összpontosítottam. Több szálon futó „kúrám” hatására Gergő 3 nap alatt tökéletesen meggyógyult, én pedig ettől kezdve nagy lelkesedéssel kutattam a természetes gyógymódok mellett a betegségek lelki hátterét, a gyógyulások titkát, a szeretet, a figyelem és a gondolat erejét. Észrevettem, hogy nem elég beönteni a gyerekbe a gyógyteát, a mézes fokhagymát – legalább ennyire fontos, hogy milyen gondolatokkal, érzésekkel, lelkiállapottal veszem őt körül, és ő hogyan érzi magát.

A két kistestvér Juli és Andris, mindkettőjük egy-egy év „próbálkozás” után fogant meg, már nagyon vártam őket, sőt kicsit aggódtam is, hol késlekednek, ezért itt is megkerestem azokat a módszereket, amik segíthettek nekünk.

Andris születésekor meg kellett tapasztolnom, hogy vannak esetek, amikor a természetes módszerek nem segítenek, és újra felismertem, hogy milyen csodákra képes az orvostudomány.  Megértettem, hogy olykor a műtét és az antibiotikum, amiket annyira „életellenesnek” éreztem, nélkülözhetetlenek az életben maradáshoz. Újra méltó, megbecsült helyére került fejemben a hagyományos orvoslás.

Végül 4 évvel ezelőtt eredeti közgazdász szakmámat félretéve a kineziológia mellett döntöttem, mert ez pontosan a saját tapasztalataimat és gondolkodásomat tükrözi egészségről, betegségről, gyógyulásról, fejlődésről. A legfontosabb: mindennek, amit testi szinten megtapasztalunk, megvan az eredete, a gyökere lelki szinten, az érzelmeinkben, múltból eredő hiedelmeinkben, a hozzáállásunkban. Éppen ezért minden gyógyulás akkor hatékony és mély, ha figyelmet szentelünk testnek és léleknek egyaránt, ha nemcsak beadjuk a gyógyírt a testnek, hanem teljes figyelemmel és szeretettel a lélek sebeit is segítünk gyógyítani. Csak a gyógyult lélek tudja meggyógyítani a testet.

Pap Nóra, védőnő

Telefon: 20/3159032

E-mail: nori00@freemail.hu

Pomázi Védőnői Szolgálat

Dr. Vetési Ágnes, háziorvos (Szentendre)

E-mail: avetesi@hotmail.com

Szentendre – Felnőtt háziorvosok ügyeleti rendje

 

Fekete Veronika, Aviva módszer oktató 

Telefon: 30/23-33-548

E-mail: vfekete@t-email.hu

Az Aviva Torna gyakorlatai, ha kellő rendszerességgel és kitartással végezzük, enyhítik, megszüntetik a menstruációs görcsöket, beállítják a ciklust, elősegítik a peteérést és még számos női egészséget érintő problémában segítségünkre lehet. De nem kizárólag nőknek ajánljuk, mert hatása a férfiaknál sem marad el. Érdemes megelőzésként alkalmazni, de már kialakult problémáknál is szép eredményeket érhetünk el vele.

Az Aviva módszerről részletesen Tóth Lívia honlapján olvashatsz:  http://www.avivamodszer.hu

Hivatalos Aviva módszer oktatókat szerte az országban megtalálod: http://avivamodszer.hu/aviva-modszer-oktatok