Melyiket válasszam?

A jó honlap olyan, mint az esküvői ruha katalógus.  Már amikor a kezedbe veszed, akkor is van elképzelésed arról, hogy milyen ruha állna neked jól, de mégis szeretnél visszaigazolást kapni és más valakin látni azt a ruhát, akinek történetesen tökéletesen áll az adott modell.

Én pont így voltam ezzel az oldallal.  Bár pillanatnyilag nem vagyok közvetlenül érintett, mégis szívesen nézegetem az oldalt és jó érzéssel tölt el, hogy van egy hely, ahol ott van az a bizonyos ruha, azzal a bizonyos modellel.

Mert ezen oldal látogatói alapvetően egyformák. Mindannyian meghozták a felelősségteljes döntést: gyereket akarnak! Van, aki már túl a nehézségeken, segítő szándékkal osztja meg másokkal az élményeit, van, aki meg épp a rögös út elején vár egy segítő kézre.  És éppen, mint az esküvői ruhák között, köztünk is óriási különbségek vannak.  Hiszen van köztünk olyan, aki spirituálisan a lélekből kiindulva gyógyítja a meddőségét, van, aki szigorú orvosi eredményekre alapozza a döntését, és van, aki csak annyit tud, hogy babát szeretne, de nem jön a várva várt csöppség.

Így, vagy úgy mindannyian átértékeljük az életünket, ha várat magára a gyermekáldás és végigfuttatjuk a lehetőségeket, és persze bízunk abban, hogy jól döntünk és hamarosan mi is szülővé válhatunk.

Csakhogy ahogyan az esküvői ruha esetében is nekünk kell dönteni, úgy ebben az esetben is mi határozzuk meg az irányt.  A cél ismert, de hogy az út merre visz minket és mennyi kitérőt kell tennünk addig, azt nem mondja meg senki előre.  És az sem biztos, hogy néhány állomás nem minősül majd utólag feleslegesnek.  De ha van egy hely, van egy csapat, aki felhívja a lehetőségeinkre a figyelmet, akkor az út lerövidülhet, a cél közelebb kerülhet.

Meg kell tanulnunk megfogalmazni a vágyainkat, mernünk kell kimondani őket és el kell indulni a mi utunkon.  De nem muszáj ezt szorongva és kételyekkel teli megtenni.  Van egy klub, ahol szakértők és hasonló helyzetben lévők találkoznak, akik az összetartozásból merítenek és adnak erőt, arról nem is beszélve, hogy a mások által megélt élmények nekünk is tanulságosak, ösztönzőek, vagy épp intőek lehetnek.

A „gyereket-akarok” kezdeményezés éppen azért tud segíteni, mert sokfélét megélt anyák alapították és sokféleképp gyógyították/gyógyítják magukat.  Nem kell feltétlenül hinned a spirituális dolgokban, hiszen épp annyi racionális javaslatuk is van.  Neked csupán egy dolgod van: venni egy nagy levegőt és belevágni!

Most, hogy itt a tavasz, könnyebb a megújulás is.  A szervezetünknek és a lelkünknek is jól esik a napsütés.  A mondás szerint: ép testben ép lélek lakozik.  Ilyenkor jól esik a kertben virágot ültetni, vagy épp a kerti bútorokat törölgetni, átrendezni a teraszt, friss levegőre teregetni, tornázni vagy fogyókúrába kezdeni, nyaralást tervezni és még hosszan sorolhatnám.  Bármelyik választod is, a lényeg, hogy jól essen és örömmel és harmóniában éld meg ezt az időszakot is.

Ehhez kívánok sok sikert: Páj Kriszti

 

Vélemény, hozzászólás?