Elzáródott petevezeték. Vagy mégsem?

Már régóta mozgolódik bennem a téma. Ez az a téma, ami oly sokszor felmerül körülöttem és mindig megdöbbent a nők hozzáállása, tudása és választott megoldása a témában.

Először is mindig megdöbbent a beletörődés, hogy petevezeték elzáródást diagnosztizáltak és ez végleges. Kérdem én: Már miért is lenne az?

Másodszor megdöbbent, hogy azonnal a műtéti beavatkozásokhoz nyúlnak és fel sem merülnek a természetes módszerek.

Harmadszor meglep, hogy egy átjárhatósági vizsgálat is gyakran megoldja a problémát. Akkor tehát miért is van rá szükség, és miért ne lehetne mindezt megelőzni természetes módszerek segítségével?

Végül azért is szeretném a petevezeték elzáródás esetében használható természetes módszereket hangsúlyozni, mert ezek nem csupán ezen probléma fennállása esetében nyújtanak segítséget, hanem általában véve nagy mértékben segítik a sikeres fogantatást, és a baba megtartását.

Ezért hát végre leírom az én saját hozzáállásomat a számomra misztikus petevezeték elzáródáshoz.

A téma fontosságán akkor döbbentem meg igazán, amikor az egyik honlapon a következő statisztikát olvastam: „A petevezető rendellenességei a női eredetű meddőség mintegy 30%-áért tehetők felelőssé, a gyermektelen párok mintegy egyötöde emiatt kénytelen szakemberhez fordulni.” (link a forrás honlapra)

Petevezeték elzáródás tünetei, okai

meh_felepitese1A petevezetéknek kétirányú forgalmat kell ellátni. Először is be kell terelnie a hímivarsejtet a petefészekbe, ahol megtörténik a megtermékenyülés. Majd a megtermékenyült – jóval nagyobb méretű – petesejtet vissza kell juttatnia a méhbe, hogy ott beágyazódhasson.

A petevezető sérülése egyrészt megakadályozhatja a hímivarsejtek és petesejtek mozgatását, másrészt fizikailag is gátat jelenthet, mely megakadást: méhen kívüli terhességet okozhat. A petevezetékből szerencsére kettő van, tehát az egyik elzáródása esetén is van esély a megtermékenyülésre.

A petevezeték elzáródásnak gyulladáshoz, felfázáshoz, alhasi fájdalomhoz hasonló tünetei vannak. De az is lehet, hogy semmilyen tünete nincs.

A petevezetők károsodásának leggyakoribb oka a kismedencei gyulladás. A gyulladás oka lehet felfázás, kórokozók, korábbi vakbélgyulladás, emésztési problémák, endometriózis, korábbi műtéti beavatkozások. (Tünetekről és okokról bővebben a cikk végén található linkeken.)

Miért érdemes odafigyelni a petevezetékek épségére?

Látszólag épek a petevezetők, mégsem sikerül a megtermékenyítés. A petevezetők savassága megölheti a hímivarsejteket, vagy a méh felé haladó megtermékenyült petesejtet. (Lásd: Kurt Tepperwein: Savtalanítás, a fiatalság forrása)

A petevezetők épek és átjárhatóak, de nem diagnosztizálható sérülésük miatt nem tudnak mozgató közeget biztosítani a sejteknek.

Csak az egyik petevezető van elzáródva. Tehát még akár a teherbeesés is sikerülhet. De nem sikerül? Mert egy petevezetővel kisebb az esély.

Csak részlegesen van elzáródva a petevezető. Megtermékenyülés sikerül, de nem marad meg a baba, vagy akár méhen kívüli terhesség jön létre.

Mindezek tudatában nem megéri egy kicsit odafigyelni és dolgozni a saját egészségedért?

Folytatás következik!

Lu

Ajánlott könyvek:

Kurt Tepperwein: Savtalanítás, a fiatalság forrása

Ruediger Dahlke: A Betegség, mint szimólum

Margit és Ruediger Dahlke, Volker Zahn: Női egész-ség, a női betegségek üzenetei

Ajánlott linkek:

http://www.babaszoba.hu/articles/terhesseg/Nem_fog_fajni_A_petevezetek_atjarhatosaganak_vizsgalati_modszerei?aid=20111124192828;p=0

http://gendiagnosztika.hu/petevezetek-atjarhatosagi-vizsgalatok/

http://www.versysclinics.com/araink/118-a-petevezetek-rendellenessegei

http://divany.hu/poronty/2015/05/04/minden_amit_valaha_tudni_akart_a_petevezetek-atjarhatosagi_vizsgalatokrol/

http://www.hazipatika.com/eletmod/olimpia/cikkek/mi_a_kopolyozes_es_mire_jo/20160809104225

http://tgy-magazin.hu/uj-a-terapiaban/gyogyitas-kopolyozessel

Vélemény, hozzászólás?