Elzáródott petevezeték. Vagy mégsem? 2.

meh_felepitese1Mit tehetsz?

Először is kerülöd a megfázást, felfázást!

Gyulladást, alhasi fájdalmat megszünteted. Megerősíted az immunrendszeredet.(Erről egy másik cikkemben további útmutatót találsz.)

Természetes módszerekkel (is) dolgozol a petevezető átjárhatóságán: tehát nem csak azon, hogy átjárhatóvá váljon, hanem hogy átjárható is maradjon hosszú távon.

A petevezeték átjárhatóságának vizsgálati módszerei

Magyarországon jelenleg négyféle módszerrel vizsgálható a petevezetékek átjárhatósága, valamint a méhüreg állapota:

  • az ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálat, HYCOSY;
  • a röntgenes petevezeték átjárhatósági vizsgálat, HSG;
  • a hastükrözéses petevezeték átjárhatósági vizsgálat, laparoszkópos kromopertubáció;
  • a méhtükrözéses vizsgálat, hiszteroszkópia.

A módszerek hatásairól és mellékhatásairól bővebben a cikk végén található linkeken olvashatsz.

Természetes módszerek a petevezető átjárhatóságáért

Milyen természetes módszerek állnak rendelkezésedre?

1. Aviva torna

Az Aviva torna elkötelezett híve vagyok. Ma már számtalan városban találsz aviva oktatókat, akiktől megtanulhatod a tornát, majd otthon a saját tempód és igényed szerint folytathatod a tornázást. A komplett gyakorlatsor elvégzése lenne az ideális, de egyes gyakorlatokat is kiragadhatsz idő hiányában, ezek is hatékonyan segítenek.

A petevezetők átjárhatóságához leghatékonyabb a láblendítéses gyakorlat. Minden este 5-5 percet végzed mindkét lábbal, és nem csupán a petevezetőket hozod helyre, de serkented a peteérést (saját bizonyítékom van erre) és helyreállítod a hormonháztartásodat, ciklusodat. (Aviva tornáról bővebben lásd korábbi cikkeimet.)

2. Arwen torna, Jóga

Az Aviva tornához hasonló hatással szolgál az Arwen torna és a jóga számtalan változata. Szakember segítségét kérve segíthetsz a probléma megoldásán, tested fizikai szinten is felkészül a babavárásra, és még a fizikai-lelki-szellemi egyensúlyodért is teszel.

3. Testgyertya

Petevezeték átjárhatóságát én magam testgyertyázással kezeltem. Megszűntette a kismedencei gyulladást, megszűntette az alhasi fájdalmat. A testgyertyát bioboltokban beszerezheted, a testgyertyázást te magad is elvégezheted otthon, de lehet szakember segítségét is kérni. (Méhszájseb esetén óvatosan a testgyertya elhelyezésénél!)

4. Köpölyözés

Michael Phelps riói olimpiai szereplése során láthattuk a vörös foltokat, melyek felhívták az emberek figyelmét a köpölyözésre. A köpölyözés hatásmechanizmusa hasonló a testgyertyához. A köpölyözés segítségével az adott testrész felett vákuumot hoznak létre, így javul a vérkeringés és a nyirokkeringés. Ennek hatására megindul az energiaáramlás, a salakanyagok kiválása.

5. Meditáció

Soha ne becsüld le a saját gyógyító erődet! Számos módszerhez nyúlhatsz, a lényeg az elméddel való gyógyítás, a saját erőid összpontosítása a méhedre és a petevezetékekre. Nem tudsz meditálni? Akkor csak feküdj le nyugodtan, tedd a kezedet a petevezetékek fölé és gondolj rá szeretettel.

Nem tudod hogyan kezdj neki? Egyedül még nem csináltál ilyet? Kérj segítséget! Lehet a segítőd kineziológus, pszichológus, stb.

Petevezeték elzáródás lelki háttere

A meditációval már átléptük a fizikai sík határát. Ha továbbra is nyitott vagy és kíváncsi vagy arra, hogy milyen lelki okok húzódhatnak meg a petevezeték elzáródás mögött, ajánlom a következő könyveket:

Ruediger Dahlke: A Betegség, mint szimbólum

Margit és Ruediger Dahlke, Volker Zahn: Női egész-ség, a női betegségek üzenetei

Ezek a könyvek olyan segítséget adnak, ami alapul szolgál, hogy feltárd a probléma igazi okát. A tünet mögött rejlő akadályt, ami hátráltat a babavárásban.

A lelki okok feltárása nem mindig megy egyedül. A halogatás, tagadás, szépítés, ferdítés nagymesterei vagyunk. De ha te ebbe nem akarsz beletörődni és gyors sikert vársz, azt ajánlom ne csak a fizikai síkon, de a lelki síkon is tegyél a gyógyulásért. Kérj segítséget beállítottságodnak megfelelően lelki segítőktől!

Miért is javaslom a természetes módszereket?

Mert az átjárhatósági vizsgálatok egyike sem nyújt teljes biztonságot és tökéletes megoldást, illetve nem garantált a hosszú távú hatás sem.

A vizsgálatok után gyakran előfordul, hogy a petevezeték elzáródása ismét megtörténik. Mert az átjárhatósági vizsgálat nem az okot kezeli, csak a tünetet. Ha gyulladás van, az továbbra is fennáll, és újra előidézi az elzáródást.

A vizsgálatoknak, mint minden orvosi beavatkozásnak, vannak mellékhatásai (pl. kontrasztanyaggal szembeni allergia, gyulladás, méhfal sérülés), melyek további bonyodalmakat okoznak, még több kivizsgálást és kezelést hoznak magukkal.

Elzáródott petevezetékkel természetes teherbeesés nem lehetséges. Akkor miért hallunk mégis olyan történeteket, hogy mindkét petevezeték el van záródva és mégis sikerül a baba?

Előfordul olyan eset is, ahol a beavatkozások nem segítenek a petevezeték megnyitásában. Ilyenkor az orvos a lombikprogramot javasolja. Hány olyan lombikost hallottunk, akinek lombikkezelések közben, vagy a lombikprogram abbahagyása után, esetleg örökbefogadás megindítása során spontán sikerült a megtermékenyülés?

Mint a csodák elkötelezett híve (kivéve, ha valakinek eltávolították a szerveket, tehát fizikailag lehetetlen), oly sok orvosi diagnózis után mondhatom, hogy a megállapított korlátoknál nem szabad megállni, még akkor sem, ha azt egy híres-neves orvos mondja.

Lu

Cikk 1. része: Elzáródott petevezeték. Vagy mégsem?

Ajánlott könyvek:

Kurt Tepperwein: Savtalanítás, a fiatalság forrása

Ruediger Dahlke: A Betegség, mint szimbólum

Margit és Ruediger Dahlke, Volker Zahn: Női egész-ség, a női betegségek üzenetei

Ajánlott linkek:

http://www.babaszoba.hu/articles/terhesseg/Nem_fog_fajni_A_petevezetek_atjarhatosaganak_vizsgalati_modszerei?aid=20111124192828;p=0

http://gendiagnosztika.hu/petevezetek-atjarhatosagi-vizsgalatok/

http://www.versysclinics.com/araink/118-a-petevezetek-rendellenessegei

http://divany.hu/poronty/2015/05/04/minden_amit_valaha_tudni_akart_a_petevezetek-atjarhatosagi_vizsgalatokrol/

http://www.hazipatika.com/eletmod/olimpia/cikkek/mi_a_kopolyozes_es_mire_jo/20160809104225

http://tgy-magazin.hu/uj-a-terapiaban/gyogyitas-kopolyozessel

Vélemény, hozzászólás?