Mit tehet a férfi? – Lelki támogatás meddőségben

Keresgélés során akadtam rá Jusztis blogjára. Ma már egy gyönyörű kislány anyukája, de a blogot még akkor kezdte el írni, amikor a meddőség árnyékában élt.

Bárcsak ilyen tisztán tudtam volna gondolkodni azokban a várakozással teli hónapokban! Bárcsak ilyen humorral tudtam volna minden napomat élni! Olvassátok, nevessetek!

Kedvenc bejegyzéseim:

Tippek férfiaknak. Hogyan viselkedjünk meddő kedvesünkkel?

„Eszünbe se jusson lemeddőzni a nőnket. Nem Ő meddő, mint Nő, hanem Mi vagyunk meddők, mint Pár. …

Maximálisan működjünk együtt párunkkal. A teherbeesés, pláne terhesség lényegi része a nőn múlik. Mi olyan keveset tudunk tenni az ügy érdekében, hogy semmi sem indokolja, hogy azt ne százszázalékosan próbáljuk teljesíteni.

Ha szex, akkor szex. Akkor, amikor Ő mondja, még ha ligakupa-döntők hullanak is az égből. És közben csináljunk úgy, mint akinek tényleg borzasztóan van hozzá kedve.

Ha spermaadás, akkor spermaadás. Míg nőnket a legkülönfélébb traumák érik, mi legfeljebb teniszkönyököt kapunk. És ha nem akarjunk, soha, senkinek nem mondjuk majd el, hogy láttunk már urológiai rendelőt belülről. …”

A meddőség előnyei

„Tehát a meddőség előnyei:
1. Újabb tapasztalatokkal fejleszthetjük személyiségünket.
2. Különösebb izgalmak nélkül követhetjük az anyasági ellátások változását.
3. Van időnk kikristályosítani az elméleti nevelési elképzeléseinket. …”

Nálunk a humor sokszor bevált. Átlendít a nehézségeken, ha nevetni tudunk a fájdalmainkon és a botladozásainkon. Jobban meg tudjuk beszélni a problémákat, ha egy bor mellett viccelődünk.

Lu

Vélemény, hozzászólás?