Leila, a fogantatás angyala

Leila (Lailah), a fogantatás angyala, a várandósság angyala, a gyermekszületés angyala, az éjszaka angyala. Az egyetlen női angyal. Több néven is szerepel: Laylah, Layla, Leliel, Laila.

Egy csodálatos zsidó midrash meséli el Leilának, a fogantatás angyalának történetét. Ebben Leila hozza magával a lelket és a emberi magot (tojás és sperma), és egyesíti a nő méhében. Leila eképpen a lelkek bábájaként szolgál. Mialatt a baba növekszik a nő méhében, Leila elhelyez egy meggyújtott gyertyát a megszületendő gyermek fejénél, így a gyermek ellát a világ egyik végéből a másikba. Leila a gyermeknek megtanítja a teljes Tórát is, valamint a lelkének történetét. Aztán, amikor elérkezik az ideje, hogy a gyermek megszülessen, az angyal eloltja a gyertyafényt a méhben, és segíti a gyermeket megszületni a világba. Amint a gyermek világra jön, az angyal gyengéden a gyermek ajkához szorítja az ujját, és azt mondja neki: “Psszt!”, és abban a pillanatban a gyermek mindent elfelejt, amit a méhben tanult. 

A történet magyarázatot ad arra, hogy a tudás jelen van, de jórészt elfeledetten, ahogy azt a jungiánus koncepció, a kollektív tudattalan leírja. A történet azt is megmagyarázza, hogy az embereknek miért van kicsipkézve a felső ajka.

A történet szerint Leila angyal a gyermek születése után is vigyáz rá, őrangyalként szolgálja tovább. Majd amikor elérkezik az ideje, hogy egy személy elhagyja ezt a világot, akkor Leila vezeti át ebből a világból a következőbe.

Leila angyalát hívd, ha szeretnél segítséget kérni a fogantatásodhoz. Szólhatsz hozzá magadban, vagy hangosan, kimondott szavaiddal. Szólhatsz hozzá egyszerű párbeszéddel, meditációval vagy imával. Akár levelet is írhatsz neki, kérve a segítségét. Leila segítségét éjjel érzékelheted a legaktívabban, ha kérdésed van hozzá, éjjel megérkezik a válasz rá.

Ölellek!

Howard Schwartz: Mielőtt megszülettél című gyermekeknek szóló története csodásan meséli el ezt a zsidó midrasht. 

https://www.bimbam.com/story-angel-lailah/

Forrás:

https://www.birthbliss.ca/2012/05/23/babys-spirit-how-does-a-soul-come-to-earth-part-1/

https://the-demonic-paradise.fandom.com/wiki/Lailah

https://www.bimbam.com/story-angel-lailah/

Vélemény, hozzászólás?