Neked rendszeres?

Bizonyára azt hiszed, hogy a menstruációs ciklusod felől érdeklődöm. Persze, az is fontos! De van még valami: Mikor az új nőgyógyászomhoz kerültem, az első kérdéseinek egyike ez volt:

„Van minden nap széklete?”

Megdöbbentem. Miért érdekli?! Hiszen én nőgyógyászhoz jöttem! Most már tudom, miért érdekelte. Kérlek téged is érdekeljen!

Persze „Nem!” volt a válaszom. Rögtön ajánlotta, hogy reggel natúr joghurtba mézes műzlit tegyek, és az legyen minden reggel a reggelim. Nekem bevált. Hátha neked is, próbáld ki! De ha mégse, keresd meg mi segít neked, hogy rendszeresen legyen székleted! Van aki az aszalt szilvára esküszik, van aki a zabpehelyre. Van aki az aszalt szilva levébe beáztatott zabpehelyre. Az ajánlott könyvekben, linkeken további ötletekre lelhetsz.

Miért is fontos, hogy minden nap legyen székletünk?

Mert ha nem távozik rendszeresen a széklet a bélrendszerből, akkor a megrekedt székletből a méreganyagok felszívódnak, és nem csak a bélrendszert károsíthatják, hanem a környező szerveket is, például a nemi szerveket. Így a székrekedésnek nem csupán a köztudott bélrendszeri megbetegedések lehetnek a következményei, hanem fejfájás, petefészek gyulladás, meddőség.

Utóirat: Újabb személyes tapasztalat

6 hetes fagyöngy tea kúrát kezdtem, elsősorban a vérnyomásom helyreállítása érdekében, és a hormonháztartásom javítására. Pár nap után a szervezetem méregtelenítő ritmusa is változott. Szóval erre is jó volt nekem a fagyöngy tea.

Fontos! A fagyöngy teával csak óvatosan! Mielőtt elkezded használni, nézz alaposan utána! Amiért vigyázni kell a fagyöngy teával: Hideg vízbe kell áztatni és nem meleg vízzel forrázni, mert rosszul elkészítve mérgező is lehet. Eleinte a vérnyomásod ingadozását tapasztalhatod. Vérnyomás gyógyszer, illetve egyéb gyógyszer szedése esetén is meg kell beszélni az orvossal!

Ajánlott könyvek: Ruediger Dahlke: Méregtelenítés, salaktalanítás, lazítás; Kurt Tepperwein: Savtalanítás – A fiatalság forrása

Ajánlott linkek: www.szekrekedes.lap.hu

Lu

1 gondolat erről: „Neked rendszeres?

Vélemény, hozzászólás?