Sterilek között

Dr. Lázár Erika nőgyógyász orvosnak köszönhetem két gyermekem, azóta is hozzá járok vissza a szokásos kontroll vizsgálatokra. Mikor rákerestem a neten, olvastam róla a véleményeket. Igen, szigorú, nem marketingeli a mondandóját, a rendelője sincs felszerelve a legújabb ultrahangos berendezéssel. A tudása, a tapasztalata, a mikroszkópja és a keze azonban többet tud, mint bármely jól felszerelt kórház vagy magánrendelő. A mintavétel után a mikroszkópjával diagnosztizálja azonnal a kórokozókat, amit a kórházban jó esetben is több hétre a mintavétel után kapsz meg, ha tudják mit keressenek. Keze kitapintja a szerveidet és diagnosztizál ultrahang nélkül is. Hálás vagyok neki és szerencsés vagyok, hogy rátaláltam.

Legutóbbi kontroll vizsgálaton nem találta a kartonomat, biztosan eltette az asszisztens, majd megtaláljuk (ilyen szokott lenni :)). Egy hétre rá felhívott és közölte:

  • – Megtaláltuk a kartonját!
  • – És hol volt? – kérdem én.
  • – A sterilek között.

Ezek után még beszélgettünk valamiről, kérdezett és én válaszoltam, de már nem voltam ott. Belül éreztem a gyomrom összerándulását, a sírás kerülgetett és nem értettem, hogy 12 év után hogy érinthet meg ennyire ez a mondat. Hiszen már túl vagyok rajta, gondoltam. Nem ezt üzente a testem.

Steril vagyok, a lelkem így tudja. Az orvosok olyan könnyen ráírják a kartonunkra a diagnózist: meddő, steril. Majd nem törődve a lelkünkben tett kárral, mennek tovább a protokoll szerint.

Gondolkodtam rajta, hogy tudok ezen segíteni. Majd arra jutottam, hogy beszélnem kell róla, hogy kiderüljön mi is ez valójában, és miért nem múlik. Nekem a szokásos hétvégi reggeli kávézós beszélgetésünk a legjobb gyógyír.

Ha Neked szükséged van egy beszélgető társra, szeretettel várlak Szentendrén egy kávéra/teára és egy beszélgetésre!

Kapcsolat: http://www.gyereket-akarok.hu/kapcsolat

Vélemény, hozzászólás?