Ne akard! Engedd!

Üldözött már téged egy szám? Vagy egy szó, hang, jel? Felfigyeltél rá, de csak később értetted meg a jelentését? Amikor már minden megtörtént, utólag értelmet kapott az addig értelmetlen.

A 39-es szám nekem ilyen volt az utóbbi egy évben. Több oldalról találgattam, azt hittem megfejtettem. Majd jött a Jóskönyv és felolvastam belőle a jelenlegi élethelyzetemet, amiben egy éve vagyok, és megkaptam a választ rá.

12 évvel ezelőtt voltam hasonló helyzetben, amikor a sok erőfeszítés után feladtam. Elengedtem. Majd éppen a feladás/elengedés után jött az eredmény: megfogant első gyermekem. Most ismét ez a feladatom: elengedni, hagyni megtörténni.

A honlap elindulása óta sok különös történetet osztottatok meg velünk. Feladás után indított örökbefogadás kellős közepén spontán megfogant baba. 5 sikertelen lombik után feladást követően spontán megfogant baba. Gyerekes családban kistestvér várat magára, majd amikor már nem várják, megérkezik. Sikeres lombik után spontán megfogant baba.

Mert van, amikor hiába akarod, nem TE döntöd el, mikor legyen gyermeked. Még várni kell valamire, valakire. Ilyenkor, ha már nem akarsz többé gyermeket, hanem elengeded és a sorsra, az égiekre, Istenre bízod, akkor sikerrel járhatsz. Mi lenne, ha megpróbálnád jól érezni magad és eltávolodni egy kicsit a gyermekvállalástól?

”Legyen meg a TE akaratod!” Ámen.

Vélemény, hozzászólás?