Klimaxon túl és vissza

Elmúltál 40, küszöbön a klimax? Azt gondolod már nincs időd? Már túl öreg vagy a szüléshez? Verd ki a fejedből ezeket a gondolatokat!

45 évesen egyszerre büszkén és félve mondom ki magamnak, sosem volt a testem (és a lelkem) jobban felkészülve a babavárásra, mint most. Sosem volt ilyen rendszeres a ciklusom, pedig 42 évesen már a klimax fenyegetett. De van visszaút a klimaxból. Most 45 évesen bátran belevágnék a babavárásba, nem törődve azzal mit mondanak az orvosok és a statisztikák.

42 múltam, amikor a klimax tünetei erőteljesen jelentkeztek és megnehezítették a mindennapjaimat. El is mentem a homeopátiás orvosomhoz, aki azzal szembesített, hogy látja ugyan a tüneteket, de a testem azt jelzi, hogy ez még túl korai. Így kaptam tőle segítséget és már egy hónap alatt enyhültek a tünetek.

A homeopátiás kezelés mellett elkezdtem rendszeresen sportolni (futás, jóga) és vitaminokat is szedtem. Kedvenc vitamin kombinációm egy bio cink-szelénium komplex, ez már a babavárás alatt is sokat segített, ezt egészítettem ki a vassal.

Nehéz különválasztani, hogy mi segített a klimax visszaszorításában, hiszen mind egymás hatását erősítik, és mindre szükség is volt. Azt azonban, hogy most 45 évesen ismét erősnek és egészségesnek érzem a testem és alkalmas lennék a babavárásra, azt egyértelműen a jógának tulajdonítom. Bárcsak 15 évvel ezelőtt birtokoltam volna ezt a tudást.

Forma Stúdió, Szentendre https://formastudio.hu/ http://jogaszentendre.blogspot.com/

https://homeopatia.info.hu/betegsegek/menopauza-klimax-1

http://tgy-magazin.hu/joga-meditacio/hormonjoga

Vélemény, hozzászólás?