Csupaszív Magazinban a Gyereket akarok!

Újabb cikkünk jelent meg a Csupaszív Magazinban! Jó olvasgatást!

 

Miért tabu a gyermektelenség?

Direkt nem a meddőség kifejezést használtam, mert kicsit messzebbről szeretném kezdeni. Mégpedig ott, hogy miért kell szégyellnie valakinek, ha nem akar gyereket?

Sosem akartam gyermektelenül élni, de mindenáron gyermekesen sem. Először családot akartam, és csak utána gyereket. Éppen ezért megértem azokat, akik anyai ösztöneik ellenére azt mondják, hogy most még nem tudom, nem akarom vállalni.

De azt gondolom, hogy arra sem kellene követ dobálni, aki egyszerűen csak nem akar. És teljesen mindegy, hogy meg tudja-e indokolni számunkra elfogadható módon, vagy sem. Ha nem akar, akkor ez az ő saját döntése és mindenkinek tiszteletben kellene tartani! Ha másért nem, a gyerek érdekében, hiszen a nem akart gyerek már fogantatásakor hiányt szenved, nem beszélve a későbbi életéről.

És akkor jöjjön a meddőség. Talán egy örök elmélkedési témám, hiszen Lulura várva én is begubóztam egy kicsit. Nem gondolom, hogy azért mert sajnált volna a környezetem, inkább a saját természetemnél fogva, mert lelki békére volt szükségem hogy belül rendezzem a dolgaimat. Nyugalom kellett, hogy át tudjam gondolni, miért nincs még itt az életemben az ideje a gyereknek, és mit kell tennem azért, hogy ez mihamarabb megváltozzon. A szűk baráti körre és néhány segítőre azért szerencsére nyitott maradtam, mert néha be kell ismerni, hogy nem tudunk átlépni a legtöbbször saját magunk okozta akadályokon, ilyenkor KELL a külső segítség.

Sajnos látom azonban magam körül, hogy sokan lesajnálóak azokkal szemben, akiknek nem lehet gyereke vágyuk ellenére. És ez a lesajnálás vezet a tabuhoz? Nem tudom.

Mert végül is mit foglalkozunk azzal, hogy más mit mond az életünkre? Főleg ha ilyen komoly belső részletről van szó. És miért nem a körülöttünk lévő világon sajnálkoznak az emberek, ami egy nőt férfivé képez, hogy megállja a helyét a munkahelyen!? Miért nem a stresszt és a bizonytalanságot sajnáljuk, ami minket körbevesz és a sejtünkig hatolva átprogramozza nők és férfiak termékenységét!?

Nem sajnálkozni kell, hanem segíteni! A gyermektelen pár nyitottságától függően támogatást adni, ha kérik.

A gyermektelen pároknak pedig addig keresni a megoldást, míg meg nem lelik. Nem feladni!

Lu

 

Vélemény, hozzászólás?