vESzÉLY a párkapcsolatban

avagy “Szeresd önmagad, és mindegy, kivel élsz”

Sokszor szembesültem a beszélgető partnerem hitetlenkedésével és negatív kritikájával, amikor azt mondtam, hogy a minden jelentősebb esemény a családom életében válságot hozott. És bizony a lányom születése is válságot, párkapcsolati válságot hozott az életembe. Hiába említettem meg azt, hogy ezt Popper Péter mondta, nem én. 

Pedig a saját életemben bizony ezt látom, és nem látom másként a többi ember életében sem, csak lehet nem ismerik fel, nem akarnak róla tudomást venni.

Visszatekintve a 20 együtt töltött évünkre, 3 mérföldkő és segítség jutott az eszembe, ami nagy szolgáltatot tett ezért, hogy együtt maradjunk a párommal.

  1. Első lányunk születése után az Eva Maria Zurhorst könyv (Eva Maria Zurhorst: Szeresd önmagad, és mindegy, kivel élsz) segített, melyet kedves barátnőm ajánlott figyelmembe. Egy hónapig olvastam. Minden során gondolkodtam és minden oldalán meditáltam, olyan sok feldolgoznivalót hozott a felszínre.
  2. Második lányunk születése után az a csodálatos szentendrei kineziológus segített nekünk, aki nem szereti ha reklámozom, de ha valaki privátban kéri az elérhetőségét, akkor szívesen megadom. Nélküle már nem lennénk együtt, nem lenne családom. Hála érte.
  3. Legutóbbi alkalommal pedig 19 év után Sarkadi Kriszta 30 napos Megbocsátás kihívása segített rajtam. Különösebb okok nélkül reményvesztett voltam a házasságomat és a családomat illetően. Elvesztettem az örömömet és minden humoromat. 30 napig végeztem a feladatokat, majd szükség volt még a folytatásra… végül 2 hónapra rá vettem észre, hogy már nem csinálom a feladatokat. Már nem volt szükség rá. Kb. 45 nap után hagyhattam abba, de pontosan nem tudom. Kriszta tanítását azóta is követem és sokat segít az életem minden területén. 

Most visszatekintve a 20 évünkre, nem is értem miért elégedetlenkedtem annyit és hogyan találtam annyi hibát és kivetni valót az életünkben, a párkapcsolatunkban. Tudva, hogy én sem vagyok egy angyal.

Kívánom, hogy Te is találd meg azt a segítséget, ami Neked a legmegfelelőbb.

Részlet a könyvből:

“Amikor azt állítom, hogy a házasságok hetven százalékának biztosan nem kellett volna válással végződnie, amikor azt mondom, hogy mindegy, kivel él, végül úgyis mindig önmagával találkozik, akkor ezzel a talán provokáló kifejezéssel arra szeretném késztetni Önt, hogy másképp tekintsen a házasságára, mint eddig. A házasság nem selyempapírba csomagolt románc, a házasság valódi értelme mindig az, hogy egyensúlyt teremtsen a két ember belső konfliktusai között. Éppen ezért a házasság gyógyulást hozó szentély, és a valódi, adni képes szeretet felfedezésének a helye. A hétköznapok filozófusai azt állítják, hogy az élet iskola. Ha ez így van, akkor a bensőséges kaposolat és a házasság egyfajta elitegyetem. Itt várnak ránk a legnehezebb vizsgák, itt tanulhatjuk a legtöbbet, itt fejlődhetünk a leginkább – de emellett itt is kaphatjuk a legtöbbet…”

Eva Maria Zurhorst: Szeresd önmagad, és mindegy, kivel élsz

Sarkadi Kriszta: 30 napos kihívás Facebook csoport

Vélemény, hozzászólás?