Ne stresszelj!

2007. áprilisában besokalltam, elegem lett magamból. Elegem lett abból, hogy testileg, lelkileg egyvalami foglalkoztat, hogy gyerekünk legyen. Így aztán abbahagytam a biorezonanciát, a talpmasszázst, a lelki támogatás igénybevételét, minden külső támogatást. Kedvesem kért, hogy hagyjam ott a munkahelyemet, különben sosem lesz gyerekünk. Május elején felmondtam, május közepén a nőgyógyászom engedélyezte, hogy próbálkozzunk, május végén megfogant Lulu! (Drága Vera! Ezúton is köszönöm a bíztatást! Te megmondtad előre, hogy így lesz!)

Kellett, hogy ne stresszeljek. Se a munkahelyem miatt, se a gyerekvárás miatt. Kellett, hogy elengedjem a kontrollt, az irányítást. Kellett, hogy rá merjem bízni magam Kedvesre. Kellett a befelé fordulás, a nyugalom. Kellett, hogy ne csak magammal foglalkozzak, hanem kettőnkkel is! Kellett, hogy ne abban őrlődjek egész nap, hogy gyereket akarok!

Most már tudom, de nagyon nehéz volt elengedni! Ezzel nem akarok senkit arra bíztatni, hogy hagyja ott a munkahelyét, mert nem biztos, hogy másnak is ez az útja. Arra sem akarlak bíztatni, hogy az eddigi utadat a gyerekvállalás felé felrúgd.

De arra biztatlak, hogy szüntesd meg a stresszforrásokat az életedben!

Szüntesd meg annak a valaminek vagy valakinek a negatív hatását, ami/aki stresszel. Persze sokszor az is nehéz, hogy észrevegyük, hogy stresszelünk, annyira a mindennapi életünk része lett ez az érzelem. Nekem is a kineziológusom világított rá, hogy bizony pánikolok bizonyos helyzetekben. De hogy magamtól addig miért nem jöttem rá? Mert már beépült az életembe. Mert azt hittem tudom kezelni. Be kellett ismernem, hogy nem tudom kezelni, csak elnyomni. Így aztán maradtak a pszichoszomatikus tünetek.

Ezért kérlek, te se vedd félvállról a stresszt. Nem gyengeség beismerni, hogy valamit nem tudsz semlegesíteni. Tornázz, dühöngj, meditálj, kiabálj, csak ne nyomd el magadban!Ismerd fel, fogadd el és kezeld!

– Könnyű azt mondani, hogy ne stresszeljek! – mondod te. De nem hagyunk segítség nélkül! Leírjuk, hogy nekünk mi vált be. Folytatás következik: Stresszkezelés címmel!

Ajánlott könyvek: Ruediger Dahlke: Méregtelenítés, salaktalanítás, lazítás; Kurt Tepperwein: Lelki nyugalom

Ajánlott linkek: www.stressz.lap.hu; www.origo.hu – Szendi Gábor: A funkcionális meddőség és az evolúció; www.semmelweis-egyetem.hu – Szendi Gábor: A meddőség kapcsolata a fizikai és pszichés stresszel

Lu

1 gondolat erről: „Ne stresszelj!

Vélemény, hozzászólás?