Stresszkezelés 1.

A Ne stresszelj! című cikkben ígértem, hogy nem hagyunk segítség nélkül. Jöjjenek hát a bevált módszerek!

A kezdet: gyors megoldások.

Tudom, hogy nehéz változtatni, időt felszabadítani. Kezdjük hát a gyors módszerekkel, amit azonnal meg tudsz valósítani. Nem kell hozzá idő, pénz, energia, csak egy kis odafigyelés!

Rendszeresen reggelizzél!

Legalább a reggelid legyen a gyomrodban! Egyél olyat, ami ízlik, és ami a testednek is jól esik. Figyelj egy kicsit befelé, hogy mit kíván a szervezeted.

Nem feltétlenül kell teletömni a bendődet, és lehetőleg olyat egyél, ami az emésztésedet is támogatja (ld. Neked rendszeres? című cikket), de ne üres gyomorral kezdj neki a napnak!

Ha nem üres a gyomrod, akkor a stressz okozta pszichoszomatikus problémák is nehezebben terhelik meg a gyomrodat. Nekem legalábbis a gyomromban mindig jelentkeztek a stressz tünetei. Azt már nem is merem említeni, hogy ebédelj, vacsorázz, stb. De ha már az első lépést megteszed, később eljutsz oda is, hogy figyelsz az egész napi étkezésedre.

Citromfű tea

Kortyolgass citromfű teát napközben. Délelőtt egy csésze tea, délután egy csésze tea. Figyeld meg, hogy egyre kevésbé fognak leterhelni a máskor idegesítő feladatok, kollégák. A citromfű tea nagyon jó stresszoldó, ráadásul számtalan egyéb problémára is kiváló gyógyír, pl. herpesz, vírusos megbetegedések. A citromfű teából bármennyit ihatsz, nem lehet túladagolni, nincs semmilyen mellékhatása.

Minimális ráfordítással máris tettél valamit magadért, a stressz ellen!

Ajánlott könyvek: Rápóti Jenő – Romváry Vilmos: Gyógyító növények, Medicina Könyvkiadó Rt., Budapest, 1999; Dr. Nagy Géza: Betegségek gyógyítása gyógynövényekkel, 1996

Lu

Vélemény, hozzászólás?