Habituális (ismétlődő) vetélés – kihez forduljak?

Évekkel ezelőtt, amikor a harmadik vetélésemen is túl voltam és minden olyan orvos, akivel akkoriban kapcsolatom volt tanácstalanul állt a dolog előtt, elveszítettem a talajt a lábam alatt.

Eszelősen kutattam minden olyan információ után, amely irányt mutathat. Így találtam rá az egyik brit egyetem honlapján egy tanulmányra, amelyben egy kifejezetten habituális vetélőkkel foglalkozó magyar nőgyógyász neve szerepelt. Utóbb beigazolódott, megtaláltam a megfelelő orvost.

Segítek, hogy Te megtakarítsd a kereséssel „elvesztegetett” heteket, hónapokat.

A habituális vetélés okainak kivizsgálására és kezelésére szerveződött orvos csoport vezetője: 

  • Prof. dr. Petrányi Győző
  • Országos Haematológiai Intézet
  • Bp. XI. Diószegi út. 64.
  • Tel.: 061-372-4300

Petrányi professzor igazi elhivatott orvos, akihez már első lépésként is érdemes fordulni. Minden érintett házaspárral személyesen elbeszélget és javaslatot tesz a továbbiakra.

Kis hazánkban elsősorban Budapesten van lehetőség valamennyi szükséges vizsgálat elvégzésére, azonban több vidéki szülész-nőgyógyász szakorvos is beavatott, akik bizonyos vizsgálatokat vidéki egészségügyi intézményekben is el tudnak végezni, illetve a Budapesten végezett vizsgálatokhoz tudják továbbítani a levett vérmintákat. Ha pedig az alloimmun háttér beigazolódott, az IVIG kezelésre is megfelelő körülmények tudnak biztosítani.

Az alábbi városokban van ilyen szülés-nőgyógyász szakorvos:

  • Pécs
  • Szombathely
  • Debrecen

Nevet és elérhetőséget a regisztrált felhasználóknak e-mailben tudunk küldeni (Kapcsolat).

Előzmények: IVIG program – alloimmun eredetű habituális vetélések kezelése I., Alloimmun betegség – a habituális vetélések egyik okozója, IVIG program – alloimmun eredetű habituális vetélések kezelése II., Trombocita-kezelés – alloimmun eredetű habituális vetélések kezelése III. 

K.E.

 

1 gondolat erről: „Habituális (ismétlődő) vetélés – kihez forduljak?

Vélemény, hozzászólás?